18/12/2017

Op 17 september 2017 heeft de Lionsclub Schinnen Onderbanken zijn jaarlijkse fondsenwervingsactiviteit georganiseerd, namelijk het Klootschieten, deze keer gehouden in de mooie Limburgse omgeving van de de western stables van Tim en Cor in Brunssum. 

De voorziening Priorij in Geleen, onderdeel van de Stichting Pergamijn, was het doel van onze fondsenwerving. 

Deze voorziening richt zich op ondersteuning van (ernstig) meervoudig gehandicapten met een duidelijke verpleegbehoefte. Het is gevestigd in een voormalig klooster op een unieke locatie in Geleen. Er kunnen, verdeeld over vier woningen, ongeveer 28 clienten wonen. Elke cliënt heeft de beschikking over een eigen zit-/slaapkamer. Een aantal cliënten beschikt over een eigen douche en toilet. Tevens zijn er per woning een gezamenlijke woonkamer, keuken en badkamer met hoog/laag bad. De voorziening is omgeven door een ruime tuin. Er is voortdurend begeleiding aanwezig. De cliënten krijgen (para)medische zorg meestal vanuit Pergamijn. De (para)medici van Pergamijn zijn gespecialiseerd in medische zorg voor mensen met verstandelijke beperkingen. Ook zijn er bij Pergamijn gespecialiseerde ergo- en fysiotherapeuten aanwezig. Deelname aan activiteiten buiten de deur is enkel met (individuele) begeleiding mogelijk. 

De bewoners krijgen dag- en nacht intensiever begeleiding. De woningen zijn aangepast aan de behoeftes, bv door de aanwezigheid van tilliften, hoog-laagbedden, liften etc. 

 

Toch blijven er wensen bestaan bij de bewoners en begeleiders op het gebied van hulpmaterialen. De kosten daarvan worden niet vergoed uit het beschikbare budget voor deze zorg. 

Om die reden is in overleg met de leiding van de Priorij, ervoor gekozen vanuit de opbrengsten van het Klootschieten voor hen een maxi-zand-watertafel aan te schaffen en een interactieve hond en kat. Verder heeft de groep een geldbedrag gekregen om kleinere zaken aan te schaffen zoals versiering voor de tuin. 

Inmiddels zijn alle goederen bij de groep afgeleverd. Voor begin 2018 staat een bezoek van de LionsClub SO aan de Priorij afgesproken. Dit als bedankje voor onze inzet en de inzet van alle deelnemers aan de fondsenwervingsactiviteit. Zonder fondsenwerving is dergelijke ondersteuning niet mogelijk.