Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Lions International in 2017 is een grote nationale actie op touw gezet. Met de netto opbrengst van deze actie gaat Lions Nederlands samen met Stichting Het Vergeten Kind op een zestal locaties in Nederland vergeten kinderen, waarvan er in Nederland ruim 38.000 zijn, een plek geven waar ze kunnen spelen en ontspannen. Een warme plek zonder zorgen en met activiteiten die passen bij hun leeftijd. Een kindvriendelijke omgeving waar gelachen kan worden, gewoon zoals het hoort te zijn. Uiteraard heeft Lions Club Schinnen Onderbanken ook haar steentje bijgedragen.

Op dinsdag 29 november jongstleden hebben de leden van Lions Club Schinnen-Onderbanken samen met 20 kinderen van Basisschool Schinveld de kou getrotseerd en ca.. 1250 bloembollen geplant rondom de boom voor de basisschool Op dinsdag 20 december zijn er door de leden van Lions Club Schinnen-Onderbanken in samenwerking met ca. 180 kinderen van de basisschool Dionysus te Schinnen 1500 bloembollen geplant langs het spoor aan de Stationsstraat te Schinnen. In het voorjaar zult u op beide plaatsen dan ook prachtige tulpen zien bloeien.